Advent og juletid 2018

Her er oversikten over hva som skjer i Langgata kirke i advent og juletid i år. Se også kalenderen på denne siden.

Søndag 2. desember kl 11.00 – 1. søndag i advent: Gudstjeneste med nattverd ved prest Erling Rantrud. Inger Elene Brekke er klokker, Elisabeth Grytnes er tekstleser, og Roald Bjaanes spiller orgel. Kirken får besøk av tre unge blåsere, alle søstre, med hvert sitt instrument: Ida med klarinett, Hedda med kornett og Jenny med saksofon.

Denne trioen har vi hatt glede av å høre ved tidligere anledninger i advent også.
Forsangerne støtter menighetssangen fra galleriet, og det er ofring til DELKs skoledrift.

Søndag 9. desember kl 17.00 – 2. søndag i advent: Adventsang. Denne tradisjonen videreføres også i år. Medvirkende er to guttesopraner, Jacob og Oscar, samt sanger, forfatter og komponist Hege Helene Bålsrød. Disse har sunget i Langata kirke tidligere også.

Torill Askjer og Tor binder programmet sammen. Roald Bjaanes er musikalsk ansvarlig.
Det legges opp til en stemningsfull time med levende lys, sang, tekstlesninger og salmer som hører advent til.

Søndag 16. desember kl 11.00 – 3. søndag i advent: Gudstjeneste med nattverd ved prest Bertil Andersson. Tor er klokker, Inger Anette Perskaas leser tekstene, og Roald Bjaanes er organist. Forsangerne støtter menighetssangen fra galleriet, og det er ofring til Blå Kors Horten.

Bertil Andersson er prest i Telemark menighet, Skien, og bosatt i Sandefjord. Han og ektefelle Gunn har tidligere virket som misjonærer i Mongolia.

Søndag 23. desember kl 11.00 – 4. søndag i advent og lille julaften: Tidebønn med tekstlesninger ved Knut Grytnes og Grete Ludvigsen. Salmer og orgelmusikk som hører julen til. Roald Bjaanes er organist.

Juledag – 25. desember kl 11.00: Høytidsgudstjeneste ved menighetens prest, Erling Rantrud. Nattverd. Knut Grytnes er klokker, og Marit Thorjussen er tekstleser.
  Foto: Torill Askjer
Ranja Askjer er sangsolist, og Roald Bjaanes sitter på orgelkrakken. Forsangerne støtter menighetssangen fra galleriet, og det er ofring til prestetjenesten.

Romjulssøndag – 30. desember kl 17.00: Kaker, ord, sang og musikk. Arrangementet starter i kirkestua med julekaker, kaffe og historiefortelling. Deretter forflytter vi oss til kirkerommet til julesanger, orgelmusikk, lesninger fra Bibelen og nok en fortelling. Kollekt til lokalt menighetsarbeid.
Det er en av bibelgruppene som har ansvaret for denne romjulssamlingen.

Nyttårsaften – 31. desember kl 18.00: Nyttårsfeiring i kirkestua med koldtbord og kaker. Festen vil pågå fram til det nye året har gjort sin entré. Påmelding til Torill Askjer, tlf 975 86 692.

Søndag 6. januar 2019 kl 11.00 – Kristi åpenbaringsdag: Gudstjeneste ved prest Erling Rantrud. Roald Bjaanes er organist. Offer til DELKs skoledrift.