Horten menighet DELK på besøk i Østfold

Palmesøndag 2016 reiste en kontingent av Horten-menigheten til Rolvsøy i Østfold og ble vel mottatt av søstermenigheten i Østfold.

Det ble feiret gudstjeneste med nattverd på Hauges Minde under ledelse av Østfold-menighetens prest, Boe Johannes Hermansen. Etterpå var det en solid kirkekaffe og orientering om Stiftelsen Tesfa v/lege Bjarte Tidemann Andersen, Tønsberg. Tesfa («håp») støtter og bidrar til utvikling av klinisk helsearbeid i Etiopia. Andersen har tidligere arbeidet som misjonslege/kirurg i landet, og han drar jevnlig tilbake for å bidra til at leger på misjonssykehus kan få et pusterom i sin tjeneste. Les mer om Stiftelsen Tesfa her.

Dette var en trivelig dag for oss som kom fra Horten. Gjensidig besøk mellom våre to menigheter har utviklet seg til en tradisjon ved at hortenmenigheten drar til Østfold i vårsemesteret, mens østfoldingene kommer til Horten om høsten.
Her er noen bilder fra oppholdet på Hauges Minde og ved museet, der Hans Nielsen Hauge ble født og vokste opp:

Østfoldbesøk3_03_2016 Østfoldbesøk4_03_2016Østfoldbesøk2_03_2016 Østfoldbesøk6_03_2016 Østfoldbesøk5_03_2016 Som Boe Johannes Hermansen skriver: DELK er en frukt av den folkevekkelsen som startet med Hans Nielsen Hauge.