Advent og jul i Langgata

Det nye kirkeåret starter også i år med Adventsang. Så følger de tradisjonelle møtene og gudstjenestene for advent- og juletiden.

Søndag 1. desember kl 17.00 – 1. søndag i adventstiden: Adventsang. Sang og musikk som hører til i advent. Med Frøydis Fevang, sang; søstrene Hedda Sofie og Jenny Marie Hansen, trompet og saksofon; Roald Bjaanes, orgel. Gunnar Borge deler adventstanker med oss, og Torill Askjer er tekstleser og møteleder.

Bildet av søstrene er ikke helt nytt, men viser Hedda og Jenny i samspill med storesøster Ida Emilie for et år siden. Ida er dessverre ikke med i år.
Frøydis Fevang er oppvokst i byen og menigheten og er kjent for sin lyse sopran og dyktighet på orgelkrakken. Hun har vært lærer ved Granly skole på Eik, Tønsberg, fram til sist sommer. Fra høsten 2016 til sommer 2017 vikarierte hun her i Langgata kirke.
Miniatyrbildene øverst er fra dette årets adventsang.

Søndag 8. desember kl 11.00 – 2. søndag i adventstiden: Gudstjeneste med nattverd ved vår prest, Erling Rantrud. Tor er klokker og tekstleser, og Alf Henrik Engen er organist og musikkansvarlig. Kirkens forsangere støtter menighetssangen fra galleriet, og det er ofring til kirkens drift.

Søndag 15. desember kl 11.00 – 3. søndag i adventstiden: Søndagsmøte ved bibelgruppe. Harald Claudius spiller, og det er kollekt til kirkens drift.

Søndag 22. desember kl 11.00 – 4. søndag i advent: Gudstjeneste med nattverd ved prest i Granly menighet, Peter Johansen. Inger Elene Brekke er klokker og tekstleser, og Ranja og Jacob Askjer synger. Alf Henrik Engen er organist, og kirkens forsangere støtter menighetssangen fra galleriet. Det er ofring til Kirkens Nødhjelp.

Juledag, onsdag 25. desember kl 11.00: Høytidsgudstjeneste med nattverd ved menighetens prest, Erling Rantrud. Grete Ludvigsen er tekstleser, og Ranja Askjer er sangsolist. Roald Bjaanes er musikkansvarlig, og forsangerne støtter menighetssangen fra galleriet. Det er ofring til kirkens prestetjeneste.

Søndag 29. desember kl 17.00 – romjulssøndag: Søndagsmøte med en smak av julens bakst. Alf Henrik Engen er musikkansvarlig. En bibelgruppe har ansvaret for møtet.