Haugedag i Fredrikstad

Søndag 20. august inviterte DELK Østfold til gudstjeneste og andre arrangementer med fokus på Hans Nielsen Hauge og arven etter ham.

Menighetene i Tønsberg, Horten, Nordre Vestfold og Oslo var invitert til å være med. Her er noen bilder fra noe av det som skjedde, sett med Hortens-øyne.

Paulsen Buss var engasjert til å ta med passasjerer fra Granly, Bjerkely og Langgata kirker søndag morgen. Ferden gikk over fjorden med Bastøferja til Moss og videre til Fredrikstad.

Gudstjenesten foregikk på Tøihusplassen i Gamlebyen. Prekenen var ved Østfold-menighetens prest Boe Johannes Hermansen, og prest Ragnar Andersen medvirket som liturg. Oslo-prest Kristoffer Hansen-Ekenes var dagens organist, og Gunn Randi Hermansen var sangsolist. Ellers medvirket Solveig Noren som klokker og Reidun Bugge som tekstleser.

Etter gudstjenesten var det anledning til å spise medbragt i de flotte omgivelsene i Gamlebyen, eller kjøpe mat på et av de koselige spisestedene i nærheten.
Her et knippe hortensfolk: Grete Hasle, Gerd Elsa Heggestad og Aud Nylund, samt utsyn over Glomma:

Kl. 16.00 var det kåseri om Hans Nielsen Hauges liv og virksomhet v/Hauge-kjenner Svein Høiden. Mange interesserte tilhørere:

Kl. 18.30: Vandreteater v/Terje Brevik og Svein Høiden, og kl. 20.30 Musikalen «Det brenner en ild» – om Hans Nielsen Hauge.

Vestfoldbussen returnerte kl 18 fra Fredrikstad, så det var de med egen bil som fikk med seg de siste arrangementene.
Her er fornøyde vestfoldinger på Bastøferja på tilbaketuren: