Sang og musikk i Langgata kirke 14. februar

Onsdag 14. februar var det innbudt til et trivelig sang- og musikkarrangement i Langgata kirke. Vi hadde besøk av Ramnes og Våle Orkesterforening samt sanggruppen StayUpKoret fra Undrumsdal.

Ramnes og Våle Orkesterforening har 50 års jubileum i år, og det var en glede å ha dem på besøk. Orkesteret bidro med klassisk musikk av Vivaldi og Sjostakovitsj, i tillegg til mindre musikkstykker, arrangert av orkesterets cellist, Tore Vang, og tilrettelagt for ensemblets egne solister.  Og orkesteret akkompagnerte salmesangen sammen med organisten. Sistnevnte bidro også med orgelmusikk, tilpasset oppstarten av fastetiden.

StayUpKoret fra Undrumsdal er relativt nystartet og tilknyttet Undrumsdal kirke i Vestfold. De stilte med to unge solister, Pernille og Sara, og sang nyere sanger, spirituals samt den kjente «Jeg er i Herrens hender». Et velkomment innslag denne kvelden.

Vår prest, Erling Rantrud, holdt en tankevekkende fasteandakt med utgangspunkt i menneskers forestillinger om Jesus. Han hadde også lagt til rette for flott visuelt programoppslag på kirkerommets frontvegg.

Hovedfoto: Mariann Askjer

***************************************************************************************

Forhåndsomtale 23.1.2018:
Onsdag 14. februar kl 19.00 er det duket for et trivelig sang- og musikkarrangement i Langgata kirke. Vi får besøk av Ramnes og Våle Orkesterforening samt sanggruppen StayUpKoret fra Undrumsdal.

Ramnes og Våle Orkesterforening ble stiftet i 1958 og er antakelig den eneste lokale orkesterforening i Vestfold nå. Orkesteret har ukentlig samspill på Våle samfunnshus og deltar hvert år i arrangementer i Vestfold. De siste opptredener vi har observert, er musikkveld i Bjerkely kirke før jul samt julekonsert 13. desember og julaftensgudstjeneste i Undrumsdal kirke, alle sammen med den nevnte sanggruppen, «StayUpKoret» i Undrumsdal. Og nå sist med konsert i eldresenteret i Botne.

StayUpKoret består av 9 sangere, og det ble startet i 2016 av menighetsrådet fordi man ville satse på musikk i kirken som en del av arbeidet med å få flere til å ønske og komme til kirken. Det arrangeres to konserter i året i samarbeid med kirkens kantor og andre musikkglade i Undrumsdal og omegn.

Denne kvelden får vi bl.a. høre klassisk orkestermusikk av Vivaldi og Sjostakovitsj, spirituals, Ola Bremnes’ «Har du fyr» med sangsolist Pernille (8), «Run To You» med Oda (16), og samspill med orgel og orkester i den vakre «Gammal fäbodpsalm från Dalarna» av Oskar Lindberg.
I tillegg til opptredener av disse to ensemblene får også forsamlingen være aktivt med i kjente salmer og sanger, akkompagnert av orgel og orkester. Roald Bjaanes er organist. Vår prest, Erling Rantrud (Horten og Moe menigheter), leder kvelden og deler kveldstanker med oss.